11:15

Hälsö/Björkö

Referat: IFK Fjärås - Hälsö/Björkö

IFK Fjärås - Hälsö/Björkö (3-8)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 2-1 (32min) Johan Forseström, 2-2 (34min) Johan Forseström, 2-3 (46min) Marcus Wiseman, 2-4 (48min) Marcus Wiseman, 2-5 (73min) Andreas Forsmark, 2-6 (78min) Marcus Wiseman, 2-7 (84min) Rasmus Einarsson och 2-8 (87min) Andreas Forsmark.
-
Bortamatch mot IFK Fjärås P-93/94 och detta laget visste vi inte så mycket om, men det gällde att ha rätt inställning och vilja. Det var en härlig lördagsförmiddag och solen kom fram lite grann +5 grad ungefär.
Matchen skulle spelas på Inlags konstgräsplan vid Kungsbacka sportcenter.
Domaren blåste igång matchen och det började lite trevande från bägge lagen, IFK Fjärås hade några riktigt långa och stora killar och redan i den (5min) så får Fjärås en hörna där vi inte kommer riktigt rätt och Fjärås kan trycka in 1-0, attans att få ett baklängesmål så tidigt, men det var bara att jobba vidare.
Men bara minuten senare (6min) 2-0 till Fjärås, misstänkt offsideläge och Fjäråsspelaren lyfter iskallt bollen över Wille i målet, nu gällde det att jobba sig in i matchen igen, underläge 2-0 redan.
Spelet var rätt så jämnt men mer och mer såg vi att killarna jobbade sig in i matchen och passningsspelet blev bättre och bättre liksom rörelsen utan boll.
-
(20min) Bra spel på vänsterkanten när Marcus rycker sig igenom och spelar in till Forse, som skjuter, men tyvärr rätt på målvakten. Spelet stämde bättre nu och vi vågade hålla i bollen.
(32min) 2-1 Johan Forseström, äntligen kom reduceringsmålet efter mycket bra spel återigen på vänsterkanten där Julle spelar Åstrand som spelar tillbaka till Julle och fram till Marcus som slår en läcker passning fram till Forse som skjuter in bollen i mål, underbart spel.
(34min) 2-2 Johan Forseström igen efter bra spel. Nu var vi heta och hade större delen av spelet, Fjärås verkade mattas av och det såg ut som om vi hade bättre ork och kondition.
(44min) slutminuten och Marcus blir neddragen i straffområdet och domaren blåser straff, Marcus tar straffen själv, men tyvärr så skjuter han strax utanför stolpen. 2-2 i halvlek och spelet stämde nu mycket bättre. Bra jobbat och beröm i halvlek, men vi får inte slappna av och inställningen är viktig.
-
2:a halvlek startar i ett rasande tempo från våran sida och redan i den första minuten (46min) 2-3 Marcus Wiseman ett vänsterskott i burgaveln efter en lätt vrickning av Forse.
(48min) 2-4 Marcus Wiseman igen som var het som en vedspis just nu och passningen från Andreas Jernarp i djupled var läcker.
Nu radar vi upp chanser och spelar nästan fullständigt ut Fjärås, vi styr spelet totalt.
I mitten på halvleken mattas dock spelet av lite grann, det kanske är förståligt, så det var dags att göra några byten igen för att få in några pigga och friska ben.
-
(73min) 2-5 Andreas Forsmark trycker in bollen från nära håll efter ett snyggt anfall där Marcus spelar in från högerkanten till Forse som spelar ut till Tidefors som gör ett snyggt inlägg, till Marcus som skjuter men målvakten räddar och bollen hamnar hos Adde som trycker in bollen.
(78min) 2-6 Marcus Wiseman djupledsboll från Tidefors och Marcus löper igenom och rundar målvakten och rullar enkelt in bollen i mål.
(84min) 2-7 Rasmus Einarsson efter snyggt klapp-klapp spel (1-2 tillslag hela vägen) där Marcus lägger sista passningen till Rasmus.
(87min) 2-8 Andreas Forsmark efter passning från Rasmus.
Fjärås tillåts göra 3-8 i sista minuten, men totalt sett från den 20 minuten i den första halvleken och framåt så var det en kanonmatch med bra spel, bra rörelse och kul fotboll.
Bra kämpat alla killar.
-
Nästa träningsmatch blir på SÖN 28/3 klockan 12:30 mot Lunden ÖBK på Överåsvallen konstgräs.